info@processcamp.nl

Over Processcamp

Het vak van processen wordt langzaam een commodity.

Dit komt doordat de digitalisering een drijven de kracht is achter het sneller en slimmer uitvoeren ervan, zodat we onze tijd zinvol kunnen besteden. Processen zijn continue in beweging en veranderen sneller dan ooit tevoren. Deze verandering kan niet langer gedragen worden door een enkele bpm-professional, maar vereist een proces discipline van een hele organisatie. De methoden, technieken, kennis en vaardigheden om ‘iets met processen te doen’ is voor veel organisaties cruciaal om te overleven. Zonder processen kunnen je je startups niet laten groeien en zonder proces vernieuwing leggen de grote corporaties het af tegen de concurrentie.

Met ProcessCamp bieden we een netwerk van professionals, academische instellingen en bedrijven.

Het is een camping waar je tent op kan zetten, je horizon verbreedt en deelneemt aan de activiteiten rondom thema’s die jouw bezig houden. Geheel vrijblijvend en zolang dat voor jouw relevant is. Een platform om te leren, elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen, nieuwe dingen te proberen, te sparren met vakgenoten, onderzoek te doen en te innoveren. Het is een platform van professionals voor professionals. Het beste gratis cadeau voor jouw professionele ontwikkeling.

Digital Process Innovator of the year 2018

Wie werkt er een inspirerend project of heeft een inspirerend project afgerond en komt in aanmerking voor Digital Process Innovator of the year 2019 en zal hiervoor in het zonnetje gezet worden?!


Binnen ProcessCamp blijven we ook met elkaar delen. Ook dit jaar zijn wij benieuwd of er succesvol transformatie project afgerond is waar je trots op bent, dan zouden we het het waanzinnig vinden als je dit ter inspiratie met ons wilt delen. Óf ken je iemand die een dit heeft gedaan en vind je dat hij of zijn hiervoor in aanmerking MOET komen? Vanuit ProcessCamp gaan wij in 2019 weer “een Digital Process Innovator” van het jaar benoemen. 

Digital Process Innovators

Leon Harrewyn

Leon Harrewyn heeft de Digital Process Innovator Award 2017 gewonnen. Leon heeft uitgebreide kennis van proces-management en changemanagement en stuurt erop aan binnen de energiemarkt om meer procesgericht te denken, zowel in systemen (BPMS) als het gebruik van methodieken (LEAN/Six Sigma/AGILE). Dit heeft hij succesvol kunnen toepassen bij Essent, EnergieDirect, Gen-I, Eneco, Delta, Itineris en HVC. Een mooie werkwijze die Leon introduceert bij organisaties en afdeling is “The Beast”, een werkwijze om agile-wise op te kunnen leveren.


De award is uitgereikt tijdens Business Process Transformation 2017 in Utrecht. Daarnaast heeft AG Connect een interview gehouden met Leon, welk gepubliceerd is in de September 2018 editie.

Digital Process Innovator 2017

Frank van Geffen

Frank van Geffen  heeft zijn interesse en kunde in procesinnovatie en in het bijzonder in Process Mining altijd met enthousiasme gebracht. De impact van zijn werk bij Rabobank is dat hij diverse compliance processen op gebied van Identity & Access Management drastisch aan het vernieuwen is, door de collega’s te voorzien van nog nooit eerder gemaakte combinaties van data inzichten met een voor deze afdeling ongekende snelheid (dit resulteert in een versnelde reductie van het interne fraude-risico welke de Rabobank dagelijkse loopt). Als tweede creëert Frank de komende weken een verdere substantiële impact, doordat Frank het mogelijk maak voor ieder team binnen de Rabobank, die Jira gebruikt ter ondersteuning van hun agile/scrum werkwijze, dit via Process Mining te analyseren. De teams krijgen hiermee een advanced analytics tool in handen, waarmee men op fundamentele wijze hun agile processen kan gaan optimaliseren en vernieuwen.

De award is uitgereikt tijdens Business Process Transformation 2018 in Nijkerk.

Digital Process Innovator 2018

Wordt jij de Innovator 2019?

Inschrijven kan tot en met 30 september 2019. De criteria waarop getoetst wordt zijn:– Proceskennisbijdrage in een organisatie of markt/sector
– Procesinnovatie in een organisatie of markt/sector
– Proceskennisdeling binnen een organisatie of markt/sector
– Process game changers in een organisatie of markt/sector


Schijf, voor 30 september 2019. Stuur jouw motivatie in een email aan info@processcamp.nl. Mocht er iemand zijn, die je wilt voordragen, dan horen we dat uiteraard ook graag.Digital Process Innovator 2019

Bestuur en Commissies

Arjen Maris

Voorzitter

Hogeschooldocent logistics management en onderzoeker procesinnovatie en informatiesystemen aan de Hogeschool Utrecht en docent bedrijfskunde aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Maarten Witvliet

Vice-Voorzitter

Head of Sales USoft B.V.


Rudi Niks

Bestuurslid

Rudi bouwt bij Fluxicon aan de grootste professionele Process Mining community in de wereld.
Gijsbert van Dalen

Bestuurslid

Edtech Collaborator, Digital Transformer en Digital Process Innovator. CEO ProqressIngrid Stap

Bestuurslid

Manager Academy by Strategy Alliance en consultant digitalisering
Marcel Kos

Bestuurslid

Marcel is de product owner voor Generic Tariffing binnen ABN AMRO. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en configuratie van het billing process van ABN AMRO’s producten and services.

Henk van Bart

Financiële administratie

Henk is werkzaam bij De Hoogstraat Orthopedietechniek te Utrecht als functioneel beheerder.Robert de Kuijer

IT Commissielid

Business Consultant at FourICT


Tijmen Kluiters

IT Commissielid

AuraPortal Consultant bij FourICT