info@processcamp.nl

Afstudeerevent 2022

Ontmoet afstudeerders op 24 maart

Overbrug de kloof
tussen kennis en praktijk!

Dat was de slogan die dit jaar centraal stond tijdens het landelijke afstudeerevent gericht op proces optimalisaties.
Tijdens het evenement hebben zes afstudeerders van verschillende hogescholen hun nieuwe inzichten doormiddel van een pitch en/of een workshop met ons gedeeld.
Reacties waren zeer positief, van zowel de procesprofessionals als ook de afstudeerders. Benieuwd wie de afstudeerders waren en wie er gewonnen heeft?

DE AFSTUDEERDERSWINNAAR

Presentaties

De afstudeerders

Locatie: Online

De afstudeerders

Hierbij stellen Bart, Marcella, Cedric, Britney, Nazmi en Peter zich voor.

Bart de Klein

De organisatie waar ik momenteel bezig ben met mijn afstudeeronderzoek heeft in de afgelopen jaren een grote groei meegemaakt, mede hierdoor is de keuze gemaakt om in 2018 de overstap te maken naar een groter pand. Het huidige ERP-systeem is meegegaan in deze groei, maar is niet meer toereikend gezien de functionaliteiten.

Samen met de verschillende organisatieonderdelen ga ik opzoek naar de belangrijkste requirements waaraan het nieuwe ERP-systeem moet voldoen. 

Marcella Heijkoop

Ik doe mijn afstudeeronderzoek voor de opleiding Logistics Management aan Hogeschool Utrecht bij het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het GHZ gaat over zes jaar verbouwen. Het verouderde gedeelte van het ziekenhuis wordt vervangen door nieuwbouw, echter 10.000 m2 kleiner dan voorheen. Het ziekenhuis wordt in zijn geheel 16,7% kleiner in oppervlak.

Aan mij is gevraagd hoe het GHZ zijn bevoorradingsproces van goederen kan inrichten om het aantal benodigde m2 voor logistiek te verminderen met gelijk blijvende of verbeterde logistieke prestatie indicatoren richting de afdelingen in het toekomstige ziekenhuis.

Cedric Weibolt

Het overgrote deel van de security incidenten komt door menselijk handelen. Cybercriminelen weten dit. Het probleem is dat veel werknemers niet op de hoogte zijn van de laatste cyberdreigingen en datalekken.

Navaio, de organisatie waar ik afstudeer heeft een eigen user awareness platform genaamd Veilig Bewust.

Het doel van mijn afstudeeropdracht is de awareness dienstverlening van Navaio verder uit te breiden door het bestaande platform Veilig Bewust uit te breiden met video- en quizcontent.

Britney Stoffels

Ik doe mijn afstudeeronderzoek voor de opleiding Bedrijfskunde aan de HAN bij een organisatie in productie- en transportsector. Aan het eind van 2022 gaan twee grote klanten weg. Als er niks gedaan wordt aan het transportproces, dan zal dit negatieve gevolgen hebben op de rentabiliteit en continuïteit van de organisatie.


Het doel van mijn afstudeeronderzoek is om inzichtelijk te maken wat de gevolgen zijn van het verlies van deze klanten en hoe het transportproces hierop (her-)ingericht moet worden. 

Nazmi Fidan

De organisatie waar ik bezig ben met mijn onderzoek is in 2007 onderdeel geworden van Danone. Danone heeft in 2015 besloten om een nieuwe moderne fabriek te bouwen. De nieuwe fabriek is in 2019 begonnen met het produceren van kinder- en babyvoeding. In de afgelopen jaren is de klantvraag enorm gegroeid. De productielijnen zijn meegegaan in deze groei, maar het magazijn niet.

Het doel van het onderzoek is: ‘’Het adviseren van de organisatie hoe het magazijn passend gemaakt kan worden om te voldoen aan de toenemende klantvraag’’.

Peter Strijdhorst

De organisatie waar ik afstudeer is de afgelopen twee jaar erg gegroeid. Veel logistieke processen worden nog op dezelfde manier uitgevoerd als twee jaar geleden. Dit is echter niet meer houdbaar en zeker niet geschikt voor toekomstige groei van het bedrijf.

Het doel van mijn afstudeeronderzoek is om de kosten van elk logistiek proces inzichtelijk te maken en iets te ontwerpen waarmee de kosten ook inzichtelijk blijven, zodat het Supply Chain team de logistieke activiteiten kan monitoren, forecasten en kan sturen op bijvoorbeeld KPI’s.”

En de winnaar is…

Marcella Heijkoop

Tijdens haar spetterende presentatie heeft Marcella het publiek overtuigd van haar onderzoek en aanpak om het bevoorradingsproces inzichtelijk te krijgen, zodat men tot een vernieuwde werkwijze kan komen die past bij de nieuwbouwplannen van het GHZ.

We verwachten binnenkort meer van Marcella te horen/lezen! Voor nu wensen we haar en de andere afstudeerders die hun werk gepresenteerd hebben heel veel succes met de afronding van hun afstudeerstage.

Deelnemende hogescholen

Joris Krijger – Key Note spreker

Hoe houden we de digitale transformatie menselijk? Elke organisatie zet er op dit moment op in: datagedreven werken. Op steeds grotere schaal wordt data gebruikt om organisatieproblemen op te lossen en met de opkomst van kunstmatige intelligentie spelen deze systemen een steeds grotere rol in onze werk- en leefomgeving. Dat dit niet zonder risico’s is blijkt o.a. uit de Toeslagenaffaire maar ook uit verschillende incidenten buiten Nederland, waar algoritmes minderheden structureel blijken te benadelen en bestaande ongelijkheden reproduceren of zelf vergroten. Om een rechtvaardigere toekomst te realiseren moeten we nu kijken naar wat het betekent om de digitale transformatie menselijk te houden en vooral welke rol we daar zelf in kunnen spelen.

Programma van de avond

17:30  Inloop
18:00  Welkom
18:10  1e ronde Workshops en presentaties
19:00  Keynote
19:30  2e ronde Workshops en presentaties
20:15  Borrel & Netwerken
20:20  Prijsuitreiking 
21:00  Einde event